0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

12 April, 2018
Tjal Oosterveld: Liefmans Cherry Ribs

Liefmans cherry ribs

Op basis van 2 paar Spareribs 

 

Benodigdheden:

een bbq

2 Spareribs (naturel natuurlijk)

Scheut olijfolie

2 chunks rookhout (cherry en/ of appel)

Eigen gemaakte rub

Liefmans cherry saus

Appel spray

2 grote stukken aluminiumfolie

 

Benodigdheden rub:

1el basterdsuiker 

1tl kristalsuiker

1/2tl rookzout

1/2tl zeezout

1tl versgemalen lemon pepper

1tl uienpoeder 

1tl knoflookpoeder

1tl mosterdpoeder

1/4tl gerookte paprikapoeder

1/2tl chipotlepoeder

1tl oregano

1/2tl peterselie

 

Benodigdheden Liefmans cherry saus:

1 flesje Liefmans 

5el kristalsuiker 

2el volle kersenjam

1el sojasaus

1tl worcestersaus 

1el appelcider azijn

1/4tl tabasco 

1/2 Spaanse peper fijn gesnipperd 

1/2 ui fijn gesnipperd 

1 teen knoflook fijn gesnipperd 

1tl gemberpoeder

Snufje zeezout

Snufje vers gemalen lemon pepper  

 

Benodigdheden appel spray:

150cc appelcider azijn

150cc appelsap

 

Bereiding:

 

Maak als eerste de rub door alles bij elkaar te voegen en te mengen.

(De hoeveelheid is voor meer dan 2 paar ribben).

 

Bereid vervolgens de bbq voor op indirect grillen en steek de kolen aan.

Laat de bbq op temperatuur komen tot 110 graden Celsius.

 

Terwijl de bbq op temperatuur komt bereid je de ribben.

Voor ik aan het werk ga met de ribben spoel ik het vlees altijd even af om al het overtollige oude bloed er af te krijgen en dep nadien de ribben droog met een stukje keukenrol.

Nadien verwijder je het longvlies van de achterkant van de ribben.

Wat ik zelf altijd doe is met een klein mes voorzichtig over een rib onder het longvlies schuiven en met de stompe kant van het mes het longvlies iets los wrikken tot ik met mijn vinger er onderdoor kan om zo in 1 beweging het longvlies te verwijderen.

 

Als de longvliezen er af zijn, smeer je de ribben in met een scheutje olijfolie zodat de rub blijft plakken.

Bestrooi vervolgens de ribben met de rub aan alle kanten. (Let op niet te veel, het moet namelijk niet overheersen).

Als je klaar bent met de ribben te bestrooien laat ze dan even rusten zodat de rub kan hechten aan het vlees.

 

Ondertussen voeg je de 150cc appelcider en appelsap bij elkaar in een spuitflacon zodat je de ribben straks kan insprayen.

 

Als de bbq op temperatuur is voeg dan het rookhout toe. 

Leg nadien de Spareribs op het indirecte gedeelte, met de botten kant op je rooster, zodat je ze de eerste 1,5 uur kunt roken. Spray de ribben regelmatig in met je appelsray en zorg dat ze niet uitdrogen.

Zelf spray ik elk kwartier.

 

Als ze 1,5 uur op de bbq hebben gelegen en ze al een mooi kleurtje hebben gekregen, haal ze dan van de bbq af en pak ze goed in in aluminiumfolie en spray ze nog eens extra goed in met de appelspray voor je het folie sluit.

Leg ze terug op de bbq voor 2 uur.

Ik leg zelf nu altijd het vlees gedeelte naar beneden zodat het vlees in de sappen ligt en het er zo kan intrekken.

 

In de 2 uur dat je ribben op de bbq liggen kan je ondertussen werken aan de Liefmans cherry saus.

Doe 1 flesje Liefmans in een steelpan en voeg daar 5el kristalsuiker aan toe.

Verwarm dit langzaam. Laat het vooral niet koken en laat het indikken, op een matig laag vuur, tot een wat stroperige massa.

Terwijl dit langzaam indikt kan je de Spaanse peper alvast ontzien van de zaadjes. Snij een halve peper fijn. Snipper de ui en knoflook teen ook alvast fijn.

Als de Liefmans ingedikt is voeg dan de Spaanse peper, ui, knoflook, volle kersenjam, sojasaus, appelcider,worcestersaus, tabasco, gemberpoeder, snufje zout en gemalen lemonpepper toe. Laat het geheel opwarmen tot bijna aan het kookpunt en draai dan de warmtebron uit.

Prak de stukjes kers nog wat fijner.

Laat het geheel afkoelen en doe het in een potje of bakje.

 

Als de ribben 2 uur hebben gegaard in het aluminiumfolie kunnen ze van de bbq af en uit het folie gehaald worden.

Leg de gehele ribben weer terug op de bbq met de botten naar beneden en breng de eerste laag Liefmans cherry saus voor het eerst aan met een kwastje.

Laat de saus mooi hechten aan het vlees en breng in totaal 3x de saus aan in een half uur.

 

Haal ze van de bbq af en laat ze nog 5 minuten rusten. 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »