0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

24 November, 2016
Thanksgiving Kalkoen

Een perfect recept voor thanksgiving! Kalkoen op de keramische barbecue. Altijd al een kalkoen willen bereiden op jouw kamado? Maar je weet niet hoe? Ga dan voor dit heerlijke recept.

Thanksgiving  Kalkoen op drie manieren

1. SMOKED & BACON BUTTER 

Neem een gepekelde kalkoen, spoel deze schoon en dep droog.
Vul de buikholte met een appel, ui en citroen
Meng een pakje boter met fijngesneden bacon ( en een uitgeperst teentje knoflook).
Smeek de helft van de boter op en onder de huid van de kalkoen.
Knip of snijd de topjes van de vleugels eraf
Bind de kalkoen op (pootjes vleugels)
Leg tussen de kolen 3 houtblokken (hickory/pecan/apple)
Gaar op 180 graden met een drippan op de plate setter.
Ga na 1.5 uur de kalkoen insmeren / bedruipen met de rest van de boter.
Bij een kerntemperatuur van 71 graden is de kalkoen gaar.
Laat de kalkoen nog 20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

 

2. STANDING UP STRAIGHT

Neem een gepekelde kalkoen, spoel deze schoon en dep droog.
Vul de buikholte met een appel, ui en citroen
Meng een pakje boter met fijngesneden bacon ( en een uitgeperst teentje knoflook).
Smeek de helft van de boter op en onder de huid van de kalkoen.
Leg tussen de kolen 3 houtblokken (hickory/pecan/apple)
Zet de kalkoen op de Rooster Roaster en leg er aardappels in partjes omheen.
Gaar op 180 graden met een drippan op de plate setter.
Ga na 1.5 uur de kalkoen insmeren / bedruipen met de rest van de boter.
Bij een kerntemperatuur van 71 graden is de kalkoen gaar.
Laat de kalkoen nog 20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

 
3. SPATCHCOCK

Neem een gepekelde kalkoen, spoel deze schoon en dep droog.
Knip de ruggegraat uit de kalkoen en open de kalkoen
Haal ingewanden er uit indien nodig.
Leg de kalkoen plat en breek met een platte hand het borstbeen aan beide kanten.
Maak de kalkoen plat door de vleugels van het lichaam te plaatsen.
Knip de topjes van de vleugels eraf.
Smeer de kalkoen aan beide kanten in met olie, peper en zout.
Gaar op 180 graden en gebruik de plate setter.
Bij een kerntemperatuur van 71 graden is de kalkoen gaar.
Laat de kalkoen nog 20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »