0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

06 January, 2016
Pulled Pork
Pulled Pork is toch wel zo een beetje het ultieme kamado recept. Bij welk recept komen de unieke eigenschappen van de keramische bbq zo tot hun recht als bij Pulled Pork. Bij Pulled Pork is het namelijk de bedoeling je Bastard zo lang mogelijk op de juiste temperatuur te houden totdat het vlees een temperatuur heeft bereikt van 81°C. Op dat punt begint er in het vlees namelijk een proces waarbij de eiwitten langzaam afegbroken worden, waardoor het de draadjes structuur ontstaat die zo kenmerkend is voor pulled pork van de kamado.

Ingredienten:

Procureur (varkensschouder) van circa 2 kg
Graduate Rub (kruidenmix)
Azijn
Mosterd
Zonnebloem- of aracideolie
Appelsap
Broodjes
BBQ Saus
Benodigde accessoires
Plate setter
Kernthermometer
Beer Claws

Bereiding:

Maak de Graduate Rub. 

Snijd de grote stukken vet van de procureur, maar zorg wel dat het vet niet helemaal wordt weggesneden. 
Kleinere stukken kunnen geen kwaad en geven veel smaak af
Was het vlees af onder de kraan en besprenkel ruim met azijn en scrub de procureur hiermee. Vervolgens de procureur weer onder de kraan afspoelen.
Smeer de procureur rondom in met de mosterd
Rub de procureur ruim met de rub
Maak alvast de "Wash" door 180 ml appelsap, 60 ml olie en twee eetlepels rub met elkaar te mengen. (zet weg voor later)
BASTARD TIME!
Verhit de Bastard met de plate setter tot ongeveer 120 °C
Gebruik een kernthermometer
Plaats de procureur op het rooster van de keramische bbq
Na 5 a 6 uur kan de wash op de procureur worden aangebracht
Verhit de procureur vervolgens totdat deze een temperatuur heeft van circa 80 °C
Pak de procureur in aluminiumfolie en laat een uur rusten
Na een uur kan je de pulled pork gaan plukken met de bear claws.

SERVEER DE PULLED PORK OP EEN VERS ZACHT BROODJE MET JE FAVORIETE BBQ SAUS.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »