0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

20 March, 2017
Picanha van the bastard

Deze week staat er weer een heerlijke recept online van BBQJunkie. Dit keer: Picanha van The Bastard!

Ingrediënten:

-        1 Picanha (reken ongeveer 200 gram per persoon)

-        Grof Zeezout

-        Versgemalen Zwarte Peper

-        1 Rode Ui

-        2 Teentjes Knoflook

-        1 Rode Peper

-        1 Bosje Verse Bladpeterselie

-        2 Eetlepels Gedroogde Koriander

-        2 Eetlepels Gedroogde Oregano

-        8 Eetlepels Extra Vierge Olijfolie

-        4 Eetlepels Azijn

 

Bereiding:

Haal de Picanha uit de koeling om op kamertemperatuur te komen. Steek The Bastard aan en ga hierbij voor indirecte hitte door gebruik te maken van de plate setter. Ga voor een temperatuur van 130 graden.

 

Neem ondertussen de picanha uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier. Leg de picanha op je werkblad, met de vetzijde naar boven. Neem een goed scherp mes en snijd nu een ruitpatroon in de vetlaag. Snijd niet te diep, want je wilt niet in het vlees snijden. Houd dat dus goed in de gaten. Bestrooi de vetzijde rijkelijk met peper en zout en draai het vlees om. Breng ook de vleeskant op smaak met zout en peper.

 

Is de BBQ op temperatuur? Dan mag de picanha op het grilrooster worden gelegd. Sluit de BBQ met de deksel en laat rustig garen, tot een kerntemperatuur van 45 graden. Bij een picanha van een kilo duurde dit ongeveer 40 minuten, maar het is verstandig om tussendoor af en toe de temperatuur op te meten.

 

Ondertussen heb je de tijd om de chimichurri te maken. Snipper hiervoor de rode ui, knoflook en rode peper fijn en doe in een kom. Hak vervolgens de peterselie fijn en voeg ook toe. Voeg hierna de gedroogde koriander en oregano toe en giet de olijfolie en azijn erbij. Roer goed door elkaar en laat de smaken even intrekken.

 

Wanneer de picanha een kerntemperatuur van 45 graden heeft, mag deze tijdelijk van de BBQ. Leg hem op een bord en dek af met aluminiumfolie. Haal de plate setter uit de BBQ en stook hem flink op.

 

Als de BBQ goed heet is, is het tijd om de picanha af te grillen. Leg het op je grilrooster, met de vleeszijde naar beneden en gril ongeveer een minuut af. Draai de picanha vervolgens om en grill ook de vetzijde van de picanha een minuut. Let op, want nu kunnen er wel wat vlammen ontstaan!

 

Haal de picanha weer van de BBQ en leg deze terug op het bord. Dek weer af met aluminiumfolie en laat eerst 10 minuutjes rusten voor je de picanha in mooie plakken van 1 centimeter snijd. Serveer met de chimichurri. 

Dit heerlijke recept is gemaakt door BBQjunkie. www.bbq-junkie.nl

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »