0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

27 September, 2016
Picanha van The Bastard of kamado

Een van onze absolute favorieten: Picanha!

Smaakt nog beter dan het klinkt. In het Nederlands heet het stuk van de rund staartstuk, maar dat doet mij altijd denken het deel van een vliegtuig met de slechtste plaatsen. Picanha dus...
Voor dit soort stukken vlees heb je een Bastard, puur, eenvoudig, maar vooral heerlijk

Ingredienten:
1 hele picanha (eventueel dry-aged)

Zout
Peper
Olijfolie
Thermometer


Bereiding:

Op een picanha zit een prachtige vetkap. Snijd deze kruislings in zout de picanha grondig.
Smeer in met olijfolie. 

Stel de Bastard in op 150 graden en plaats een plate setter met lekbak. 
Leg de picanha met het vet naar boven en gaar langzaam totdat een kerntemperatuur van 50 graden is bereikt. 
Haal de picanha van de Bastard en leg hier wat aluminiumfolie omheen als een luchtig dekentje. 
Laat 15 minuten rusten. Ondertussen haal je de plate setter uit de Bastard en stook je de temperatuur op tot 250 graden.
Grill na de 15 minuten de picanha heet af. Het smeltende vet zorgt voor likkende vlammen, dus pas goed op.
Meer dan een minuutje aan elke kant heb je niet nodig.

Haal de picanha van het vuur en snijd tegendraads in dunne plakken!
Geniet!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »