0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

23 August, 2016
MOINK ballen

Dit BBQ recept is perfect op de Bastard of wat voor een kamado grill dan ook! Een heerlijk hapje voor op een gezellige barbecue middag of avond. De naam MOINK komt van de twee verschillende soorten vlees die er voor dit gerecht gebruikt worden, namelijk rund- en varkensvlees en de geluiden die deze dieren maken. Snap je hem?? Moo en Oink, dus MOINK!

Ingredienten:

400 gram rundergehakt (niet mager!)
20 plakken ontbijtspek
Half zakje geraspte Parmezaanse kaas (20 gram)
1 losgeklopt ei (medium)
30 gram gekruid paneermeel
60 ml melk
1 el fijngehakte knoflook
0,5 tl zeezout
0,5 tl versgemalen zwarte peper
0,5 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde peterselie
je favoriete BBQ rub (of zelf maken)
honing en je favoriete BBQ saus (of zelf maken)
BENODIGDE ACCESSOIRES
plate setter

Bereiding:

Maak het gehakt klaar met de kruiden, kaas, ei, melk en paneermeel.
Rol balletjes ongeveer zo groot als een golfbal.
Rol de balletjes door de rub
Omwikkel de balletjes met bacon of spek en prik er een cocktailprikker in
Meng ook alvast de BBQ saus met de honing. Verhouding 2 delen BBQ saus 1 deel honing
Bastard Time!
Verwarm de Bastard tot 120 graden
Gebruik de plate setter zodat de ballen niet direct boven het open vuur komen te liggen
Leeg de ballen ongeveer 3 kwartier tot een uur op de Bastard
Smeer vervolgens de BBQ saus met honing over de ballen en laat ze nog een half uurtje op de Bastard liggen

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »