0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

24 April, 2017
Lamsvlees met fruit uit Perzie

Ingrediënten voor 6 personen

3 eetlepels olijfolie

1 ui gesneden

2 lente uitjes in plakjes gesneden

50 gram fijngehakte peterselie + extra peterselie voor de garnering

1 theelepel kaneel

2 theelepel gemalen komijn

1,25 kilo mager lamsvlees in blokjes gesneden

3 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepel basterdsuiker

1 theelepel zout

1/ 2 theelepel peper

Sap van 1 grote citroen

500 ml water

400 gram kievitsbonen uit blik

12 grote pruimen

12 grote gedroogde abrikozen

75 gram rozijnen

 

Verhit de olijfolie en voeg de ui en de lente uitjes toe. Laat de uien 3 minuten bakken tot ze gaar zijn. Voeg de fijngehakte peterselie, de kaneel en de komijn toe en laat alles bakken tot de peterselie donker wordt. Voeg het vlees toe en schroei het op een hoog vuur dicht.

Doe er de tomatenpuree, de basterdsuiker, het zout, de peper, het citroensap en het water bij. Laat alles 45 minuten koken op een laag vuur. Voeg de kievitsbonen, de pruimen, de abrikozen en de rozijnen toe en laat het nog 20 minuten koken.

Bestrooi het gerecht met de extra peterselie en serveer met couscous.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »