0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

16 December, 2016
Grilled Bourbon Pineapple

Ingrediënten:

Een halve ananas
Karamelsaus
120 gram suiker
30 gram water
60 ml slagroom
2 eetlepels bourbon (of iets vergelijkbaars)
¼ theelepel (1,5 gram) zeezout
Vanille mascarpone
1 bakje mascarpone (250 gram)
half vanillestokje

 

Bereiding:

Halveer de ananas, schil deze en verwijder de harde binnenkant.

Snijd in dikke plakken.

Maak de karamelsaus door het water en de suiker in een ruime pan aan de kook te brengen.

Let op karamel en gesmolten suiker is verschrikkelijk heet. Blijf voorzichtig.

Roer niet, maar beweeg de pan waar nodig.

Als de suiker bruin wordt haal je de pan van het vuur.

Voeg de slagroom toe (dit gaat flink spetteren) en roer de bourbon en het zout door de karamelsaus.

Je kan de saus vlak voor gebruik weer wat opwarmen.

Snijd nu het vanillestokje open en schraap met de achterkant van een mes de peul helemaal leeg. Meng dit door de mascarpone.

Grill nu de ananas (insmeren met een beetje boter) op een gietijzeren rooster totdat ze een mooi grillstreepje hebben. Draai een kwartslag voor een ruitje.

Serveer met een dot vanillemascarpone en een royale lepel karamelsaus.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »