0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

05 December, 2016
Gepofte kastanjes

Heerlijk recept voor op de bbq, gepofte kastanjes!

Ingredienten:

Gepofte kastanjes
Zeezout
Roomboter

Bereiding: 

Wanneer de tamme kastanjes nog in hun bolster zitten dan ontdoe je deze hiervan. Meestal zitten er meerdere noten in een bolster.

Kerf met een scherp mesje de tamme kastanjes bovenop in door er een kruisje in te snijden.

Leg de kastanjes in een vuurbestendig BBQ bakje op het rooster van de BBQ of plaats de kastanjes direct op een rooster. Zelf doe ik het direct op het rooster maar ze vallen er wel iets sneller tussen.

Je kan de kastanjes ook in de oven poffen. Vergeet dan in ieder geval niet de noten in te kerven (anders kunnen ze echt hard poffen en alle kanten op gaan. Met het inkerven doen ze dat niet). Verwarm de oven dan voor op 200 graden.

Pof/rooster de tamme kastanjes in ongeveer 10 á 15 minuten. Wanneer ze open staan zijn ze klaar om op te eten.

Zelf vind ik de noten erg lekker om gewoon zo te eten maar een klein klontje boter met wat zeezout erover smaakt er ook erg lekker over.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »