0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

05 December, 2016
Eendenborstfilet met rode portsaus

Eend en port, een heerlijke combinatie. Een scheut balsamico-azijn zorgt voor en friszure twist.

Ingredienten:

250 g eendenborstfilets
2 el tijm
3 el boter
150 ml rode port
1 el balsamicoazijn
2 el groene peperkorrels
38 g waterkers (zakje à 75 g)

Bereiding: 

Snijd het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes kruislings in, bestrooi met tijm, peper en zout. Verhit 1/3 van de boter in de koekenpan en bak de eendenfilet op de velkant ca. 5 min. Keer en schroei aan de andere kant ca. 1 min. dicht. Neem de filets uit de pan. Houd 3 el van het bakvet achter, gooi de rest weg.

Schenk de port en de azijn bij het achtergebleven bakvet in de pan en breng het aan de kook. Laat de port in ca. 2 min. iets inkoken op middelhoog vuur. Roer regelmatig even om. Verwarm de eendenborstfilets ca. 3 min. aan beide kanten in de saus. Neem uit de pan en leg op een snijplank.

Roer de groene peperkorrels door de saus. Neem de pan van het vuur en klop de rest van de boter erdoor in kleine stukjes. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes. Verdeel de waterkers over de borden en leg de plakjes eendenborstfilet erop. Schenk de saus erover.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »