0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

06 January, 2016
Beercan Chicken

Misschien wel één van de makkelijkste recepten voor op de Bastard, Beercan Chicken. Weinig werk en toch volledige voldoening!

Ingredienten:
1/3 cup bruine suiker
3 tbsp chilipoeder
1 tbsp paprikapoeder
2 tbsp gemalen mosterd zaad
1 tsp zout
1/2 tsp gemalen zwarte peper
Blikje bier
Een hele kip
BENODIGDE ACCESSOIRES
Plate setter
Kernthermometer

Bereiding:

Maak de kip schoon, spoel met water en dep droog
Mix in een kom alle kruiden
Neem één eetlepen (tbsp) van het kruidenmengsel en stop dit in de kip
Met de rest van het mengsel smeer je de buitenkant van de kip in
Maak het blikje bier open en gier er een kleine hoeveelheid bier uit
Schuif de kip over het blikje heen, de kip moet nu kunnen blijven staan
BASTARD TIME!
Gebruik de plate setter zodat de kip niet direct boven het open vuur staat en verwarm de Bastard tot ongeveer 200 graden
Zet de kip op de grill en laat deze 75 tot 90 minuten staan

Gebruik ovenhandschoenen en haal de kip voorzichtig van de grill

Laat deze nog even 5 tot 10 minuten serveren voordat je het blikje verwijdert, het blikje is namelijk heet!!

SERVEER WARM MET EEN LEKKERE SALADE EN GEPOFTE AARDAPPEL VOOR EEN HEERLIJKE COMPLETE MAALTIJD EN GENIET!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »