0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

05 May, 2017
3-2-1-spareribs Dennis 'Noskos' van koutrik

Voor 4 personen

-       3 racks spareribs

-       plantaardige olie of mosterd

-       basisbarbecuerub (boek) of jouw eigen favoriete rub

-       noskos sweet and smokey BBQ Sauce (boek) of Sea Side Smokers saus

-       Appelsap

 

Om in te pakken

-       Roomboter

-       Lichtbruine basterdsuiker

-       Honing

 

Extra

-       Rookhout, appel of kers

-       Plasticfolie

-       Aluminiumfolie

 

Bereiding

-       Verwijder 4 uur voordat de spareribs op de BBQ gaan het vlies aan de achterzijde. Wrijf het vlees in met een dun laagje olie of mosterd en bestrooi met de barbecue rub. Dek af met plasticfolie en leg de spareribs in de koelkast.

-       Maak je barbecue gereed voor indirect gebruik op 107-121 graden. Voeg het rookhout toe en leg de spareribs met de vleeskant naar boven in de barbecue, weg van het vuur. Haal na 3 uur de spareribs van de barbecue.

-       Leg 2 stukken aluminiumfolie iets groter dan een sparerib op elkaar. Smeer in het midden van de folie een stuk in met boter. Bestrooi de boter met een eetlepel basterdsuiker en doe er ongeveer een halve theelepel honing overheen. Het hoeft niet te worden uitgesmeerd, het mengt vanzelf. Leg een rack met de vleeskant naar beneden op het mengsel. Strooi een eetlepel basterdsuiker op de botkant van het rack, daarna een halve theelepel honing en wat klontjes boter. Vouw de folie goed dicht om het rack. Herhaal bovenstaande voor de andere spareribs.

-       Leg de spareribs terug in de barbecue, met de vleeskant naar beneden.

-       Na 3 kwartier mogen de spareribs uit de folie. Doe dit voorzichtig, want de damp uit de folie is heet en de ribs zijn zacht geworden in de vloeistof.

-       Plaats de ribs terug in de barbecue met de vleeskant naar boven.

-       Vermeng de barbecuesaus met wat appelsap en warm het op in een klein pannetje. Het moet zo dun worden dat er geen strepen van je kwast in de saus achterblijven wanneer je het op de ribben smeert. Afhankelijk van je saus is dat maximaal een derde appelsap. Voor extra glans kun je nog wat honing toevoegen.

-       Smeer na een halfuur de ribs in met de saus. Herhaal dit na een kwartier.

-       Een uur nadat de spareribs uit de folie zijn gehaald, is het tijd om te testen of ze gaar zijn. Als een cocktailprikker makkelijk tussen twee botjes door glijdt of als je twee botjes van elkaar kunt trekken dan mogen ze van de barbecue.

Benieuwd naar het Boek van Dennis? Ga naar 'Het vuur de baas'

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »